tamto forum bardzo "surowe" - nawet przy loginie nie ma kto ma jaki model i potem przy dłuższej dyskusji nie wiadomo za bardzo kto i o czym pisze. Tu z kolei Rapidów jak na lekarstwo a chętnie sam bym się dowiedział jak go na przykład trochę porozbierać by kamerkę z przodu i z tyłu zamontować (bez niepotrzebnych zniszczeń) albo zmienić kierownicę na tę niby multimedialną
Skoda Rapid Spaceback - zakup
Zwiń
X
-
broncobilly, chyba troche za wczesnie na "rozbieranie" Rapida. Nawet te z poczatku produkcji jeszcze sa na gwarancji producenta i pewnie dlatego cisza w temacie. Tutaj rzeczywiscie Rapidow jak na lekarstwo. Pozostaje albo samemu probowac pewnych przerobek albo czekac az Rapidowcow bedzie wiecej.Paweł
Komentarz
-
-
pandzik, zrób sobie właściwą konfigurację na stronie skoda-auto.pl i jej numer podeślij np. do danielcio (Inter-auto kraków) podając że jesteś z OCP - dostaniesz na pewno dobrą cenę Ja za swojego Rapida elegance 1.2 105KM plus dodaki wyrwałem 17% upustu 8)
[ Dodano: Sro 30 Kwi, 14 21:24 ]
Zamieszczone przez pandzikCzy ktoś się orientuje za ile można "wyrwać" białego Rapida w wersji ambition + komfort?Paweł
Komentarz
-
-
http://home.mobile.de/AH-BIERSCHNEIDER#des_192566525 tu jest kilka sztuk fajnie wyposażonych Toledo. Cena 58t za można powiedzieć nowe jest wydaje mi się całkiem okazyjna nawet jak na polskie warunki. Dla porównania: http://otomoto.pl/seat-toledo-style-...C33013865.html
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez crom.deNo albo wóz albo przewóz. Doposaż Golfa do tego poziomu i porównamy cenę.
Komentarz
-
-
Ja konfigurowałem z ciekawości Rapida i O3 i generalnie przy tym samym wyposażeniu wychodziło z 10 tyś. róźnicy.
A co do Rapida, to zrobiłem nim z 400km, a jeżdżąc F2 mam jakieś porównanie i stwierdzam, że Rapid nie jest jakoś specjalnie większy z przodu, przynajmniej nie odczuwa się tego. Tylko tył i bagażnik są wyraźnie większe. Z O2 nie opłaca się przesiadać na Rapida. Z F2 też jest wątpliwe, chyba, że komuś wyraźnie zależy na przestrzeni z tyłu i bagażniku.Była O1 jest F2.
Komentarz
-
-
maksiu, znajomy twierdzi, że wyszło mu około 86000 zł, ale nie wiem co brał za silnik. Ja na O3 1.4 TSI Elegance + lakier + Amazing + koło zapasowe + wycieraczka mam ofertę od dilera na bodajże 83950 zł uwzględniając rabat 1900 zł od Skody, bez rabatu od dilera, a wiem, że można O3 w tej konfiguracji mieć za lekko ponad 76000 zł (wycena z Inter Auto z Krakowa)
Komentarz
-
-
Odkąd wprowadzili Rapida kupowanie wypasionej F2 mija się z celem. Bo można mieć mniej wypasionego, ale większego Rapida ze stosunkowo niedużą dopłatą. Z kolei, podobnie jest z wypasionym Rapidem, bo za 10 tys. mamy większą, prestiżową, lepiej wyciszoną, bezpieczniejsza itd. Octavie 3.
Ja jakbym miał kasę jeszcze raz na F2 to wolałbym dopłacić do Rapida, może mniej wypasionego, a z kolei jakbym miał kasę na Rapida, to wolałbym dopłacić do Octavii.
Przyglądałem się Rapidowi lift i space ze względu na krótki garaż (4,55m) ale wolę dostawić nowy i wziąć O3.Była O1 jest F2.
Komentarz
-
-
Porównywanie rapida do O3 przy zakupie jest według mnie nieuzasadnione. Są to auta innej klasy i segmentu, a sporo osób bierze rapida za konkrecję dla octavii. Konfigurując fabię ze wszystkimi dodatkami też niewiele jej brakuje cenowo do średniej O3.
A jeszcze nie tak dawno jak było w przypadku O2 Tour :?: Dobrze wyposażona fabia była droższa od O2 Tour nawet o kilka tyś zł.
Mając do wydania 70 tyś na nowe auto nie zawsze trzeba kupować najwyżej plasowany model w tym budżecie. Można też brać inne czynniki i wtedy model niższy okazuje się lepszy. Nie zawsze kryterium jest cena.
Dla mnie rapid jest większą i trochę świeższa wizualnie alternatywą dla fabii. Po prześwietleniu mechanika i elektronika jest podobna do fabii, lecz pewne elementy nieco uprościli.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maymerznajomy twierdzi, że wyszło mu około 86000 zł
[ Dodano: Sob 03 Maj, 14 17:52 ]
Zamieszczone przez Dig DugPrzyglądałem się Rapidowi lift i space ze względu na krótki garaż (4,55m)
[ Dodano: Sob 03 Maj, 14 17:54 ]
Zamieszczone przez piotrexDla mnie rapid jest większą i trochę świeższa wizualnie alternatywą dla fabiiPaweł
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maksiuZamieszczone przez maymerznajomy twierdzi, że wyszło mu około 86000 złPozdrawiam
Komentarz
-
-
piotrex, Generalnie albo bierzemy auta małe/krótkie albo wygodne duże/długie. Rapid wielkością to ni pies ni wydra, bo ma prawie gabaryty O2 i niedużo krótszy od O3.
Stąd pod względem wielkościowym , jak i cenowym mamy prawie O3 (w droższych wersjach Rapida). Ale jakość i komfort Rapida nie dostaje do O3. Stąd jest sens zastanawiać się w przypadku zakupu Rapida, gdy jest on z góry upatrzony, bo chcemy długie auto z bagażnikiem.
Podobnie jest z F2. Jak mamy miejsce i nie przeszkadzają nam gabaryty, to warto zastanowić się nad Rapidem, bo on w sumie podmienił Toura w hierarchii Skody.
Ważne jest tylko to, by nie zejść na siłę z silnika i nie kupować takiego, który odbiega osiągami od założeń w imię chęci zakupu większego auta.Była O1 jest F2.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Dig DugWażne jest tylko to, by nie zejść na siłę z silnika i nie kupować takiego, który odbiega osiągami od założeń w imię chęci zakupu większego auta
[ Dodano: Nie 04 Maj, 14 23:42 ]
Ja w sumie kupuję Rapida liftback ze względu na cenę oraz że będzie nowy. W O1 (13 letnia) mieściłem się z rodzinką więc i do Rapida się zapakuję. W sumie to taki miły przeskok IMO na następcę dla obecnej O1 1.9TDIPaweł
Komentarz
-
Komentarz